top of page
  • Yazarın fotoğrafıMeryBlog

Gozo & Comino Adası

Güncelleme tarihi: 16 Oca

Gozo ve Comino adaları muhakkak gezilip görülmesi gereken Malta'ya bağlı diğer iki adadır. Gezip görmek isteyenler için Malta gezi notundan ayrı olarak ele almak ve bildiklerimi aktarmak istedim.


Malta'da gezilecek yerler için detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

ULAŞIM

Gozo Adası’na ulaşmak için farklı ulaşım yolları mevcut. Eğer kiraladığınız araba ile Gozo’da gezecekseniz Araba ile birlikte geçmek için Malta Adasında bulunan Cirkiwwa Yolcu Terminali’nden kalkan feribot ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da arabanız yok ise Valletta’dan Fast Ferry adındaki hızlı feribot ile yarım saatte ulaşabilirsiniz. Malta ve Gozo Adası’ndan Comino’ya ulaşım sağlayabileceğiniz çeşitli seçenekleriniz mevcut. Tüm gün sürecek tekne turlarına katılabilirsiniz.

Ben Malta’nın Bugibba kentinden kalkışlı olan tüm gün süren deniz turları ile gitmeyi tercih ettim. Get Your Guide sitesinden tekne turlarını inceleyebilir ve biletinizi alabilirsiniz. Bu turlar sabah 9:00 - 11:00 saatleri arasında başlıyor. Eğer yaz aylarında gidiyorsanız sabah erkenden gidip katılırım diye düşünmeyin önceden bu turların biletleri tükenebiliyor. Ben daha Malta’ya gitmeden almıştım. Geç bile kalmıştım asıl katılmak istediğim turun biletleri tükenmişti çoktan. Aklınızda bulunsun derim.

 

GEZİLECEK YERLER


GOZO ADASI


Gozo içerisinde TukTuk adı verilen gezi motorları var bunları birkaç kişi kiralarsanız da size adada gezilecek yerleri gezdiriyor. Zaten binmeden önce de muhakkak nereleri gezdirdiğine dair bilgi alın. TukTuklar ile gezdiğiniz zaman sizi götürdüğü yerde bekliyor. Gezmeniz bittiğinde tekrar aynı araca binerek yola devam ediyorsunuz. Ben gittiğim zaman 75 euro ücreti vardı. Tabi şu an nasıldır emin değilim bu sebeple grup olarak kiralamak daha iyi olacaktır.

Bu linkten fiyat ve bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir de gezebileceğiniz Hop on Hop off (indi – bindi) otobüsler var. Ben yalnız olduğum için Gozo’yu bu otobüs ile gezmeyi tercih ettim. İstediğiniz durakta inerek orayı gezip tekrar 40 dk sonra indiğiniz yerde gelen bir sonraki otobüse binerek tura devam edebilirsiniz. Bunu isterseniz tüm duraklarda yapabilirsiniz. İsterseniz de hiç inmeden etrafı izleyerek keşfedebilirsiniz tamamen size kalmış. Ama eminim gördüğünüz birkaç yerde dayanamayarak ineceksiniz 😊Sıcak hava üst katta biraz zorlu olsa da yine de keyifli olduğunu söyleyebilirim. Bu noktada muhakkak bolca güneş kremi, gözlük ve kesinlikle şapka öneriyorum. Ama hava ne kadar sıcak olursa olsun rüzgâra dikkat edin. Zira rüzgârın yoğun olduğu yerlerde uçan şapkalar görebilirsiniz. Sizin şapkanız da uçan bir şapka olmasın 😊


Hop on Hop off otobüs için bu linkten açıklama ve fiyat bilgilerini inceleyebilirsiniz.

 

Victoria


Burası Gozo Adası’nın başkentidir. Maltalılar arasında Ir-Rabat olarak da isimlendirilmektedir. Burası adanın merkezi olduğundan hediyelik eşyalar için çeşitli alışveriş alanları, yemek yerleri, gezilecek kiliseler ve bazilikalar bulacaksınız. Malta’da tüm binalar aynı renk ve tarzda gibi görünse de her bir yerin hissettirdiği duygu cidden çok farklı. İçerisinde dolanırken siz de bunu fark edeceksiniz.

 

Xlendi


Xlendi Gozo Adası’nın küçük bir kıyı kasabası diyebiliriz. Benim de kesinlikle Gozo’daki favorim. Manzarası mükemmel. Deniz kenarındaki restoranlarda lezzetli deniz ürünleri yiyip yüzebilir hatta scuba diving yapabilirsiniz.

 

Ta’Pinu

Gozo Adası’nda bulunan Ta’pinu bir Roma Katolik Bazilika ve ulusal bir mabettir. Mimarisi oldukça göz alıcı ve harika bir fotoğraf noktası. Eğer indi bindi otobüslerle gezerseniz burada otobüs 10 dk fotoğraf molası bile veriyor. Ya da 10 dk bana yetmez derseniz 40 dk sonra gelecek olan bir sonraki otobüse binerek devam edebilirsiniz.


 

COMINO ADASI

Comino Adası Malta’nın doğal güzellikleri, mağaraları ve eşsiz denizi ile meşhur küçük bir adasıdır. Burada gezilecek kafeler, alışveriş alanları yok ancak teknelerle ulaşım sağlayabileceğiniz harika ve masmavi bir denizi var. Tekne turları Malta’dan yola çıkarak sizleri Comino Adası’nın çevresinde çeşitli bölgelere götürüyor ve birkaç durakta mola veriyor. Mola verdiği yerlerde yüzüp keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Blue Lagoon

İnternette Comino hatta Malta’yı aradığınızda çıkan ilk yerlerden birisi burasıdır. Kristal mavi ve tertemiz bir deniz. Kesinlikle birçok yerli ve yabancı turistin gözde yerlerinden birisi diyebiliriz sanırım. Sabah erken saatlerde gidildiğinde serin suyun ve maviliğin tadını çıkarabiliyorsunuz ancak öğle saatlerinden başlayarak ilerleyen saatlerde inanılmaz bir kalabalık ile karşılaşacaksınız. Birçok tekne kıyıya yanaşmış ve insanlar tüm şezlongları kapmış olacak. Ama bu haliyle bile burayı görüp, denize giremeseniz bile tepede oturup manzarayı izlemek keyifli olacaktır.

Araştırmalarınızda Ananas içinde kokteyl fotoğraflarını da çok görmüşsünüzdür. Evet o fotoğraflar da tam olarak burada çekiliyor. Tepede çeşitli meyve kokteylleri ve soğuk dilimlenmiş karışık meyveler satılıyor.


 

Santa Maria Bay


Burası küçük bir sahil. Bazı tekneler burada da mola verebiliyor. Çok küçük bir sahil ancak deniz oldukça temiz. Sahili taş veya kum değildi. Talaş gibi değişik bir şeydi ben de ilk defa karşılaştığım için tam bilmiyorum açıkçası. Buraya gelmişken su çok temiz denize girmek istiyorum diye düşünerek kendimi suda buldum. İlk defa böyle temiz bir denize girmiş olmanın heyecanıyla suyun dibinde gözüken ayaklarımı izlerken kendimi suya bıraktığım anda kolumdaki acıyla sudan nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. O tertemiz suda maalesef deniz anasını görememişim. Hayatımda ilk defa bir denizanası ile de tanışmış oldum.😊Tekneye geri dönüp durumu kaptana anlattığımda hemen bir krem sürdüler koluma ve 15 dakikada acısı geçti. İzi bir süre kaldı maalesef. Malta’da denizanalarına dikkat 😊

132 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page